Wat is het?

Foto van een jongen met een boek en een Daisy-lezer

Een Daisy-boek is een gewoon boek dat van A tot Z is ingelezen. Je kan kiezen hoe je het boek wil ontvangen: op schijfje (Daisy-cd) of met downloaden of streamen (Daisy-online). Wil je graag een fragment horen uit een Daisy-boek? Je vindt er hier een aantal terug.

 

 

Daisy-cd

Je kan een Daisy-boek lenen op cd-rom en met je mp3-speler afspelen. Maar met een Daisy-speler of (gratis) Daisy–software kan je nog meer doen. Bijvoorbeeld de tekst langzamer laten afspelen, zonder dat de stem raar klinkt. Dan kan je lezen en luisteren tegelijk: jij leest het gedrukte boek (gekocht of geleend in je lokale bib) terwijl het luisterboek op jouw tempo wordt voorgelezen. Zo kan je oefenen met lezen. En zelfs als je verschillende boeken door elkaar beluistert, onthoudt de computer telkens waar je gestopt bent. 

 

Daisy-online

Je kan een boek meteen beluisteren via een web-speler op je computer. Dat heet streamen. Dan moet je wel steeds verbonden blijven met internet. Je kan het boek ook eerst downloadenDan kan je het op je computer of laptop lezen met gratis Daisy-software. Je moet niet verbonden blijven met internet, eenmaal het boek op je computer staat. Er bestaan ook apps waarmee je Daisy-boeken kan lezen. Anderslezen is zo'n app. Met deze app kan je boeken beluisteren op een tablet of smartphone. Dat kan zowel met streamen als met downloaden. Tenslotte bestaan er ook Daisy-spelers waarmee je online kan (bv. een Pocket Linio). Heb je er zo een? Dan werk je best met Daisy-online. 

Auteurs lezen voor en wel in in je oor

Soms leest een auteur ook zelf zijn of haar boek in. Benieuwd hoe dat eruitziet? Bekijk het filmpje!

 

 

 

 

 

 

Alle auteursfilmpjes vind je terug op onze Pinterest-pagina.