Hoe?

Alle boeken staan in onze online catalogus. Een overzicht van onze kinder- en jeugdboeken vind je in deze lijst (Excel - 288 kB). Met je lenersnummer en geboortedatum kan je meteen je boek bestellen in de catalogus. Je kan ook werken via je persoonlijke pagina. Daar kan je zien welke boeken je al eens geleend hebt. Ga daarvoor naar de website van Luisterpuntbibliotheek en klik op de knop ‘Mijn luisterpunt’. 

Eenmaal je een boek hebt aangevraagd, wordt dit naar je thuis opgestuurd. Je mag het 4 weken houden en eventueel nog eens verlengen. Als je klaar bent, steek je de cd-rom terug in het doosje waarin je het ontvangen hebt. Je moet het wel met de blinkende kant naar buiten steken! Dan steek je het gewoon in de bus, zonder postzegel, en de post bezorgt het terug aan ons.
Je kan er ook voor kiezen om Daisy-boeken te downloaden of te streamen. In tegenstelling tot bij een Daisy-boek op cd-rom is er bij een Daisy-online-boek geen uitleentermijn.  Meer info over Daisy-online vind je op de website van Luisterpuntbibliotheek.

Maar hoe kan je nu zo'n Daisy-boek afspelen? Je kan je mp3-speler gebruiken, je cd-radio of zelfs je dvd-speler, maar eigenlijk gebruik je best een aangepaste speler, die je de mogelijkheden van Daisy-boeken optimaal laat benutten. Daisy-spelers zijn er in verschillende vormen, je kan zelfs van je tablet, smartphone of computer een Daisy-speler maken.

Daisy-spelers

Anderslezen-app

Tegenwoordig maak je in een handomdraai van je smartphone of tablet een handige Daisy-speler, of je nu een Android- of Apple-toestel hebt. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is de anderslezen-app, die je vindt in de Play-store of iStore. Hoe je precies te werk gaat, vind je hier voor Android-toestellen en hier voor Apple-toestellen.

Computer

Geen tablet of smartphone? Geen probleem! Ook met je computer kan je optimaal Daisy-boeken beluisteren:

  • Je kan een boek meteen beluisteren via een web-speler op je computer. Dat heet streamen. Dan moet je wel steeds verbonden blijven met internet.
  • Je kan het boek ook eerst downloadenDan kan je het op je computer of laptop lezen met gratis Daisy-software. Je moet niet verbonden blijven met internet, eenmaal het boek op je computer staat. 
    Wij bezorgen je graag Daisy-software, of je kan die ook zelf gratis hier downloaden (voor Windows; Engelstalig). 

Fysieke Daisy-spelers

In de bibliotheek kan je Daisy-spelers lenen. Veel bibliotheken hebben grote Daisy-spelers met grote, duidelijke knoppen, die elk slechts één functie hebben. Deze toestellen worden vooral uitgeleend aan oudere lezers. 
Er bestaan ook hippere Daisy-spelers (Plextalk Pocket, bijvoorbeeld): kleine draagbare modellen die je overal mee naartoe kan nemen, net als je mp3-speler of iPod.