Ouders

“Ik haat lezen” is een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met dyslexie. Maar Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib vinden lezen te belangrijk. Treinuren, vragen op toetsen en examens, handleidingen, officiële documenten en meer. Als je niet vlot genoeg kan lezen, wordt de wereld een stuk moeilijker.

Daarom voeren we samen campagne om luisterboeken onder de aandacht te brengen bij kinderen met dyslexie. We willen kinderen en jongeren aanzetten om te lezen, vooral met hun oren. Zodat lezen voor hen toch wat eenvoudiger wordt. En zodat we “ik haat lezen” kunnen ombuigen naar “mag ik nog een boek?”. 

 

Getuigenis

"Ik wil u graag vertellen dat Luisterpunt fantastisch is. Mijn zoon van 8 is zot van verhalen. Hij heeft al uuuuuren naar luisterverhalen geluisterd, maar nu kunnen we gerichter aan het werk. School, boekenjury,... interesses. Zo zal zeker zijn liefde voor boeken en luisterverhalen blijven bestaan."

Vroeger moest de mama van Sid veel meer voorlezen. Ze laat weten dat ze dankzij Luisterpunt nu haar handen vrij heeft...